ERM sertifikası hakkında

Sayfa(lar) :[1] 

ERM sertifikası hakkında

06.11.2013 , 01:10

BEKIR HÜSEYIN KOÇ
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 0
konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden kusura bakmayın. Ekol denizcilikten ERM sertifikasını aldım istanbul liman başkanlığına gittim liman cüzdanına işlenecek diğer sertifikalarla birlikte parasınıda verdim fakat liman cüzdanını geri aldığımda erm sertifikasını bana geri verdiler. Ankaradan yazı gelcekmiş vs vs. işin özü liman başkanlığındakilerde bilmiyo bişi. kimisi işlenecek diyo kimisi işlenmiyo. benim sorum şu. bu elimdeki sertifika kağıdıyla gemiye çıkabilirmiyim yani illa liman cüzdanındamı yazması gerekiyor?

Cvp: ERM sertifikası hakkında

11.12.2013 , 19:40

MEHMET BARIS MEMIS
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 0
Çıkılıyor diye biliyorum. Çoğu firma sertifika olsun yeter diyor.

Cvp: ERM sertifikası hakkında

17.10.2014 , 14:49

EMRE YURDAKUL
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 0
erm şuan şart mı peki 2016 dan sonra geçerli olacak diyorlar da

Cvp: ERM sertifikası hakkında

21.10.2014 , 13:28

HALIT AYDOGDU
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 0
Öncelikle selamlar;
Bende Emre kardeş gibi 27.Eylülde 5 günlük kurs sonucu ERTM sertifikası aldım.Sonuçları aşağıda sırayla açıklarsam umarım faydalı olur.14.Ekim tarihinde Badırma Liman Başkanlığı'na cüzdanla beraber teslim ettim ve 20.Ekim tarhinde PTT Cargo yoluyla yazılmış olarak teslim aldım.
1)EKOL denizcilikte kurs belgelerinin 1 sene işletmek için kanuni süresi var denildi.Ancak 219.Ekim tarihinde gelen cep mesajı aynen şöyledir.''Değerli kursiyerimiz,Türkiye Limanlarında sorun yaşamamak için ERTM kurs belgelerinizi liman cüzdanınıza işletiniz.''

2)Bandırma Liman Başkanlığı;''Sicil Limanı zorunluluğunun kaldırıldığını ve her türlü denizcilik işleminin Türkiyedeki herhangi bir Liman Başkanlığına başvurularak yapılabileceğini belirtmiştir.

3)ERTM sertifikası IMO Manila sirkülerine göre 31.Aralık.2016 tarihihinden sonra mecburidir.Bu konuda daha geniş belgelere ''denizciyiz.com''sitesinde arama yaparak ulaşabilirsiniz.

4)Ben ayrıca ''Yolcu-roro sertifalasınıda yine EKOL de kurs yoluyla yeniledim.Ancak kurs belgesi tamamen Türkçe,İngilizce tek bir kelime yok.Sebebini sorduğumuzda kursların,Milli Eğitim İl md.lüğü,Liman Başkanlığı denetiminde yapıldığından belgelerin Türkçe düzenlendiği şeklindeydi.Bu tip Türkçe belgeyle yurtdışındaki denetimlerde sorun yaşayacağınız aşikar.

Sonuç olarak gemiye çıkmak için çok mecburiyetiniz yoksa bütün kurs belgelerinizi mutlaka cüzdanınıza işletiniz.25-30 gün süren süreç şu günlere 5-6 güne inmiş durumdadır.

Sağlık ve selametle kalınız.

Halit AYDOĞDU
Uzakyol Baş Müh.

Sayfa(lar) :[1] 


Konuya mesaj yazabilmek için giriş yapınız!

SERGİP ( Serbest Gemi İş Platformu ) projesi günümüz teknolojisinde Türkiye'deki firmalar ile gemi çalışanlarını tarafsız ve açık bir platformda gemi iş adamının iş ararken ki zorluklarından arınmış bir yapı inşa etmeyi hedef belirlemiştir. Bu bağlamda SERGİP hem gemi personeli, hem iş veren için kapalı kapılar ardından uzak, yalın ve net bir platformdur. Hemen şimdi Bireysel veya Kurumsal üyeliğinizi oluşturun ve Serbest Gemi İş Platformundaki yerinizi alın.


CAKA Denizcilik 10 yılı aşkın süredir tecrübeli ve kaliteli kadrosuyla tüm türk limanlarında acentelik hizmeti vermektedir.

Son Üyeler

  • RECEP *** RECEP *** YAGCI
  • MUZAFFER *** MUZAFFER *** ELEKTRIKÇI
  • HAKAN *** HAKAN *** MAKINE STAJYERI
  • ÜMRAN *** ÜMRAN *** GÜVERTE STAJYERI
  • ERDAL *** ERDAL *** GÜVERTE LOSTROMOSU
  • FATİH *** FATİH *** MAKINE ZABITI

Sponsor

  • Sergip implant ve zirkonyum kaplama için İstanbul İmplant kliniğini öneriyor