Gemilerde İş ve Maaş sorunları

Sayfa(lar) :[1] 

Gemilerde İş ve Maaş sorunları

25.05.2017 , 14:22

MUSTAFA NAR
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 1
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Seyirde olanların Pruvaları Neta, Etaları Sabit olsun. Madem burası bir tartışma bölümü ki zaten iş arıyorum demek şahsen yersiz çünkü iş ilanları bölümünde iş bilgileri zaten mevcut ki ondan öteye de gidilebileceğini sanmıyorum birazcık iş konusunu irdelemek daha yerinde olacaktır. Şahsım adına yeni adım atmaya çalıştığım şu günlerde iş konusunda yeterince araştırmalarım sonucunda vardığım netice şudur;7
Gemilerde ciddi manada çok fazla iş eksiği var. Örnek olacak verirsek hergün yeni bir ilan çıkıyor ki sadece Sergip sayfasını baz almazsak hele aracı kurumların yaptığı paylaşımlar da göz önünde olursa baya baya işçi açığı var. aslında işçi açığı sadece ilanlarla da sınırlı değil bence Allahtan şu aralar Türk limanlarında kendi gemisi olmasına rağmen PSC aktif hale getirilmeye çalışılıyor ki bu da güzel birşey. Neden diyeceksiniz hemen açıklayayım. Yurt dışı çalışan gemilerde fazla olmasa da kabotaj seferi yapan gemilerde neredeyse personel yok desek yeridir. yani 15 kişilik ekibi olması gereken bir gemide sadece 3 zabit 1 gemici 1 mühendis ve 3 yağcı olması armatörler için yeterli sayılıyor neden çünkü fazla personel daha çok masraf demek. Doğal olarak bu durumda bile 7 kişilik personel açığı doğuyor. Kısacası aslında gemilerde çok fazla iş imkanı var da bu değerlendirilemiyor. Üstüne üstlük bu neidüğü belirsiz internet sitelerinde yayın yapan 3000-5000 dolar maaşla iş imkanı konulu iş ilanları zaten dar gelirli olan ülkem vatandaşı için büyük bir umut kapısı oluyor ve en büyük sorunda burda başlıyor. iş konusunda armatörlerden talep var yani personel açığı var ama bu tip ilanlarla son umut olarak bir atılım yapan yurdum insanı sonrasında işe arz daha da çoğalıyor ve sonra durum şuan ki hali alıyor. Oysa ki insanlar işin zorluklarını bilseler üstüne bir de bu ilanı verenlerin çoğunun dolandırıcı olduğunu bilseler aslında hersey daha güzel olacak çünkü bu sefer talep aynı iken arz düşecek ve ciddi manada gemiciler hak ettikleri maaşları kazanabilecekler. Bu soruna en büyük sebep ise devletin denetleme organlarının bu hususta çok zayıf olması (sebebi hakkında yorum yapmayacağım). Bu internetteki ilanların hepsi armatörlere yaradığı için müdahale eden az oluyor bilemiyorum. Aslında bu ilanlara gerçeklik ve de doğruluk payı araştırması yapılsa ve bu şirketlere rüyalarında görebilecekleri rakamlarda ceza kesilse aslında herşey çok daha güzel olacak ve bundan sonra da sistem düzene girecek.
Birde yeni personel adaylarının kurstan sonra alamadıkları aslında 6 ay görevden sonra alınabilecek çok saçma bir sertifika cinsi de var vardiya tutma ve cankurtarma araçları kullanma. Bu iki sertifika olmadan çoğu gemiler personel çalıştıramıyor/çalıştırmıyor. Sektöre atılım yapmak isteyen personel adayı da ilk bulduğu gemiye atlıyor(eli mahkum). Orda alacağı maaş ise 1800-2100 arası değişmekte. Armatörler zor durumda kaldığını hisseden personelden bu denli faydalandıktan sonra akıllarında bir kıvılcım patlıyor veeeeee... Bütün personel bana muhtaş deyip aslen hak olan avrupa ortalaması olan 1000-1200 dolar maaşları iptal edip kendilerince maaş ayarlama sistemine girişiyorlar. Aslında herşey bir kelebek etkisinden ibaret bir yerde başlayan bireysel sorun tüm sektöre bomba etkisi ile etki edip sorunun daha da büyümesine vesile oluyor.
İş konusu ile ilgili sorunlar saymakla bitmez aslında ama bu kadarı çok meseleyi anlatır sanırım.Sektördeki sorunlar saymakla bitmez ama herşeyin en başında para hırısı dolu sektör beyaz yakalıları oturuyor. Ne diyelim Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun umarım bir gün herşey daha güzel olacak. Esen kalın.
Not: Sözüm eski gemi personellerine. Yeni başlayan veya başlayacak olan personellere iyi davranın o insanlarda bir umut kapısı olarak ekmeğinin peşinden koşmaya çalışıyorlar.Sektördeki sıkıntıların başlıca sebeplerinden de olsalar onalara iyi davranmanız insanlık sebebidir ki onlarında bir suçu yoktur asıl suçlu para hırsı dolu insanlardır.

Cvp: Gemilerde İş ve Maaş sorunları

05.06.2017 , 05:06

MAHSUM GÖREN
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 2
Aldığı Beğeni: 0
Ne guzelde tarif etmissin herseyi kutlarim..o issizler ve umut dunyasina yolculuk edenlerden biride benim ..gerci benim ki cocukluktan beri bi hayal heo denize acilmak istemisimdir..umarim basarabilurim..

Sayfa(lar) :[1] 


Konuya mesaj yazabilmek için giriş yapınız!

SERGİP ( Serbest Gemi İş Platformu ) projesi günümüz teknolojisinde Türkiye'deki firmalar ile gemi çalışanlarını tarafsız ve açık bir platformda gemi iş adamının iş ararken ki zorluklarından arınmış bir yapı inşa etmeyi hedef belirlemiştir. Bu bağlamda SERGİP hem gemi personeli, hem iş veren için kapalı kapılar ardından uzak, yalın ve net bir platformdur. Hemen şimdi Bireysel veya Kurumsal üyeliğinizi oluşturun ve Serbest Gemi İş Platformundaki yerinizi alın.


CAKA Denizcilik 10 yılı aşkın süredir tecrübeli ve kaliteli kadrosuyla tüm türk limanlarında acentelik hizmeti vermektedir.

Son Üyeler

  • ENGİN *** ENGİN *** UZAKYOL VARDIYA ZABITI
  • SERKAN *** SERKAN *** KAPTAN
  • SAMET *** SAMET *** MAKINE ZABITI
  • MİNE *** MİNE *** GÜVERTE STAJYERI
  • ALPAY *** ALPAY *** MAKINE ZABITI
  • SERKAN *** SERKAN *** GEMICI

Sponsor

  • Sergip implant ve zirkonyum kaplama için İstanbul İmplant kliniğini öneriyor