Bugünlerde Deniz (genel bir bakış)


Bugünlerde Deniz (genel bir bakış)

16.05.2019 , 18:01

YİĞİT CANER ACAR
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 1
Arkadaşlar, günümüzde Türk Denizciliği ayaklar altındadır. Armatörler ve diğer gemi işletmecileri için hiçbir zaman bir sorun olmamasıyla beraber şimdilerde de bir sorun yoktur. Sermaye ve işveren ile deniz emekçilerinin gelirlerini karşılaştırmak çok saçma olacaktır. Nitekim günümüz özel deniz sektöründe işverenlerin alış-verişi hali hazırda dolar kurunda olduğu için etkilenmezler. Etkilenseler de şirket olarak etkilenirler.
Örneğin; Ali Ağaoğlu şirketi batabilir, kapanabilir ama Ali Ağaoğlu'nun şahsı bu durumdan etkilenmez bir zarar görmez, gelişimine ara vermiş olur.
Günümüzde de tarih sayfalarında kayıtlı, yenilen deniz emekçisi haklarının tekrarı devam etmektedir. Daha birkaç yıl önce bir Türk firması zabitlerinin maaşlarını geriye çekip, o değerli filosuna birkaç tane daha gemi eklediğinde,
Sesimizi çıkarabildik mi, Hayır.
Şimdilerde Filipinli arkadaşlar revaçta, firmalar veya armatörler bu arkadaşları Türk personel yerine işe aldığında
Sesimizi çıkarabildik mi, Hayır.
Hatırla başlığı altında, bize hatırlatılmak istenen tarihin belli başlı noktalarında nedenleri ile bağlantısı kesilerek televizyonlarda gösterilen reklamlar yerine biz denizciler olarak bunları hatırlamalıyız!
Çünkü biz denizciler, bireysel insanlarız. Bireysel düşünüp, bireysel planlar yapan kişileriz. Gemilerde dahi yaptığımız işin belli zamanlarda ekip çalışmasına döndüğünde başlıca bireysel olarak yapmamız gereken işleri yapmakla yükümlüyüz. Biz bize düşeni yaptığımızda yapılan iş başarılı olur bunu biliyoruz.. Bireysel olduğumuz için bana dokunmayan yılan bin yaşasın, diyerek bugün de bitti diyoruz. Yarın o yılanın bizleri sokmayacağını göremiyoruz.
Sonuç olarak bizim birlik olmamız gerek, bizim BİZ olmamız gerek. Bizi bizden başka kimsenin anlamayacağını unutmamalıyız.
Karanlık günlerden geçtiğimiz doğrudur. Umudumuzu kaybetmememiz gerekiyor.
''Herşey Güzel Olacak'' demek zorundayız.

Uzakyol Vardiya Zabiti


Konuya mesaj yazabilmek için giriş yapınız!

SERGİP ( Serbest Gemi İş Platformu ) projesi günümüz teknolojisinde Türkiye'deki firmalar ile gemi çalışanlarını tarafsız ve açık bir platformda gemi iş adamının iş ararken ki zorluklarından arınmış bir yapı inşa etmeyi hedef belirlemiştir. Bu bağlamda SERGİP hem gemi personeli, hem iş veren için kapalı kapılar ardından uzak, yalın ve net bir platformdur. Hemen şimdi Bireysel veya Kurumsal üyeliğinizi oluşturun ve Serbest Gemi İş Platformundaki yerinizi alın.


CAKA Denizcilik 10 yılı aşkın süredir tecrübeli ve kaliteli kadrosuyla tüm türk limanlarında acentelik hizmeti vermektedir.

Son Üyeler

  • FATİH *** FATİH *** MAKINE ZABITI
  • ÖMER *** ÖMER *** MAKINE ZABITI
  • GÖKHAN *** GÖKHAN *** GÜVERTE LOSTROMOSU
  • EMİRHAN *** EMİRHAN *** GEMICI
  • SUAT *** SUAT *** GEMICI
  • BERZAN *** BERZAN *** YAGCI

Sponsor

  • Sergip implant ve zirkonyum kaplama için İstanbul İmplant kliniğini öneriyor