Piyasadaki iş sıkıntısı

Sayfa(lar) :[1] 

Piyasadaki iş sıkıntısı

15.02.2020 , 01:51

MEHMET ALİ ACET
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 7
Arkadaşlar her geçen gün ülkedeki denizci sayısı artıyor.
İnsanlar yüksek maaş vaadi görünce hemen gemiye çıkacam hevesiyle gidiyor liman cüzdanı çıkarıyor ama maalesef piyasa batmış durumda. İster inanın ister inanmayın ama Türk firmalarının %70i yabancı personel çalıştırıyor. Artık bakanlığın buna bi dur demesi lazım. Harekete geçmemiz lazım. Piyasa allak bullak oldu hem denizcilik lisesi okudum hemde çocukluğumdan beri bu sektördeyim liman cüzdanı çıkardım başvurmadığım firma kalmadı. Herkes yabancı çalıştırıyor. Yabancı çalıştırmasının firmalara bi faydası yok buna dur demeliyiz.

Cvp: Piyasadaki iş sıkıntısı

17.02.2020 , 17:17

ERDAL DİNÇ
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 5
Aldığı Beğeni: 1
Ben dil yeterliliği olarak yorumluyorum bunu...

Cvp: Piyasadaki iş sıkıntısı

22.02.2020 , 13:26

KEMAL YUSUF İŞLEK
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 4
Aldığı Beğeni: 5
Abi firmaya nasıl faydası yok. Yeni başlayan bir Hintli gemici ilk gemisine çıkabilmek için simsarina 6000$ komisyon veriyor bunu armatorle 50-50 bolustukleri zaman adam daha elemanı işe alırken 3000$ para kazanıyor adamın aldığı maaş ise 400$ armatör için bu adam 8 ay bedavaya çalışan ücretsiz bir iş gücü yani.sonra bu gemiciler yeni de olsalar bizim gemicilerin aksine vardiya tutma can kurtarma butun sertifikalarını panamadan şuradan buradan alıp öyle geliyorlar safety manning sorunu olmuyor. Gürcü deseniz usta gemicisi 6-700$a çalışıyor gemiye çıkmak için de 1000$ simsar parası ödüyor. Bu parada elbette sadece simsara kalmıyor. Bunun dışında bizde yanlış anlamayın ama herkes kaptan kimse iş begenmiyor maaş beğenmiyor kimse aslında böyle hurda gemilere düşecek adam değil ama bir seferlik gelmiş bulunuyor her gün kavga gürültü amire itaatsizlik gırla gidiyor. Yabancida bunlar yaşanmıyor. Bizde de herkes böyle değil elbet belki 10 kişiden 1-2 kişi ancak çıkıyor bunu yapan ama ucuzluk avantajını da ekleyince o 1 tek kişi için armatör türk personelden kacabiliyor malesef

Cvp: Piyasadaki iş sıkıntısı

22.02.2020 , 22:47

CAN CELEP
Üyelik: bireysel
Durum:
Mesaj sayısı: 1
Aldığı Beğeni: 0
Bence denizcilik çok iyi ve çok profesyonel bir sektör.Kriz var adı altında yapılan yorumlar ve görüşler dahilinde sanki götürülen yükün navlun parasını devlet oduyormus hissiyatı veriliyor. Yeni gemi yapılmıyor.1985 model 1990 model gemilerin suyu sıkılıyor resmen.Denizcilik sektörü iç ekonomiye bağlı bir sektör değil.Armatorle kafa verip parayı götüren şirket görevlileri denizcinin 3 kuruş maaşını ödemiyor.Sizin o gurcu dediginiz yabancı dediginiz insanların çoğu parasını alamamiyorlar.Biz Türk olarak emeğinizin karşılığını mutlaka alırız.Bu yüzden bizi sevmezler.Yükü götür navlun u dolar üzerinden al işçiye gelince kriz var.Kusura bakmayın ama adamlar 1975 model gemi almışlar yeni gemi aldık diye seviniyorlar.Cok gülünç bir tablo.

Sayfa(lar) :[1] 


Konuya mesaj yazabilmek için giriş yapınız!

SERGİP ( Serbest Gemi İş Platformu ) projesi günümüz teknolojisinde Türkiye'deki firmalar ile gemi çalışanlarını tarafsız ve açık bir platformda gemi iş adamının iş ararken ki zorluklarından arınmış bir yapı inşa etmeyi hedef belirlemiştir. Bu bağlamda SERGİP hem gemi personeli, hem iş veren için kapalı kapılar ardından uzak, yalın ve net bir platformdur. Hemen şimdi Bireysel veya Kurumsal üyeliğinizi oluşturun ve Serbest Gemi İş Platformundaki yerinizi alın.


CAKA Denizcilik 10 yılı aşkın süredir tecrübeli ve kaliteli kadrosuyla tüm türk limanlarında acentelik hizmeti vermektedir.

Son Üyeler

  • SERKAN *** SERKAN *** KAPTAN
  • SAMET *** SAMET *** MAKINE ZABITI
  • MİNE *** MİNE *** GÜVERTE STAJYERI
  • ALPAY *** ALPAY *** MAKINE ZABITI
  • SERKAN *** SERKAN *** GEMICI
  • MERT *** MERT *** VARDIYA ZABITI

Sponsor

  • Sergip implant ve zirkonyum kaplama için İstanbul İmplant kliniğini öneriyor